Agrofusion - це новітні технології по виробництву томатної пасти

 

Томати переробляються на двох заводах – «Південному» в місті Гола Пристань Херсонської області та «Північному» в селі Шевченкове Жовтневого району Миколаївської області. Загальна виробнича потужність заводів – 300 000 тонн за сезон (5 000 тонн за добу). Обидва підприємства обладнано найсучаснішим устаткуванням італійського виробництва.

Лабораторія первинного (вхідного) контролю забезпечує автоматичний відбір проб томатів.


IMG_4486 IMG_4487 IMG_4484

Вивантаження томатів на переробку відбувається безпосередньо з вантажівок потужними потоками води. Сировина на заводах не накопичується і не зберігається, що унеможливлює псування. Після вивантаження томати подаються на дільницю миття.

Миття сировини проводиться за допомогою подачі повітря (барботаж) і душирування водою. Для інспекції томатів застосовується два види сортування: візуальна інспекція та механічне сортування. Залежно від того, які показники томатопродуктів необхідно отримати в готовій продукції, застосовуються різні технології теплової обробки томатної пульпи - Сold break і Hot break.

IMG_4501  IMG_4502 IMG_4504

 

Сold break (швидке підігрівання пульпи до 60-75° С) дозволяє зберігати максимум смакових і ароматичних речовин, а також високі показники кольору готового продукту. Томатна паста, виготовена по технології Сold break, широко застосовується у виробництві відновленого томатного соку або напоїв.

Hot break - швидке підігрівання томатної пульпи до 80-95° С з попереднім видаленням повітря (вакуум). Переваги цієї технології в збереженні високих показників в'язкості готового продукту. Продукти, приготовані за технологією Hot break, широко застосовуються у виробництві томатних соусів, заправок і кетчупів і т. д.

На заводах Agrofusion використовуються вакуумно-випарні установки (ВВУ), що дозволяють виготовляти продукт із заданими характеристиками, усунути контакт з повітрям і забезпечити низьку температуру кипіння (до 80° С) під розрідженням, зберегти корисні речовини, вітаміни, органолептичні показники, натуральний колір та інші важливі складові сировини.

Найсучасніше устаткування, призначене для стерилізації і асептичної упаковки продукції, дозволяє зберегти  натуральні смакові якості томатів в готовому продукті, без вживання фарбників і консервантів.

Foto_01 Stereliz Foto_12